20 januari 2006

mysteriet med herot

Onsdag 18 januari, 2006

mysteriet med herot
postad av Neil 15:49
Från mysteriernas departement, avdelningen för Beowulf,
en intervju med John Malkovich på http://movies.monstersandcritics.com
han säger jag spelar Aescher, rådgivare åt King Hrothgars, som spelas av Anthony Hopkins. Det innebär motion-capture (specialeffekt), så det är en lång process. Jag gjorde klart min del för en vecka sedan.

Vilket är underligt, eftersom han inte spelar Aeschere (som vi inte stavar så i manuset ändå). Han är Unferth hela vägen. Mycket underligt. Jag undrar om intervjuaren lade till det för att hjälpa till.

Det finns en trailer för den andra Beowulf-filmem -- Beowulf and Grendel -- på
http://www.beowulfandgrendel.com/, som sänkte mina förväntningar något på filmen när jag insåg att de gjort Grendel till en Stor Hårig Kille vars far dödades av Hrothgar och nu är ute för att hämnas. Men det innbär att den är väldigt annorlunda mot vår.
(Fast de isländska landskapen är fantastiska.)

...

Det finns ett utdrag från en väldigt snygg Eddie Campbell-intervju på The Comics Journal hemsida
http://www.tcj.com/273/i_campbell.html

...

Min agent Merrilee kom nyligen med ett lysande förslag. Hon undrade om jag nånsin hade tänkt på att samla mina berättelser för yngre läsare i en samling, precis som Ray Bradbury gjorde för länge sedan (med hans samlingar R is for Rocket och S is for Space).
Och det hade jag inte, men jag tycker att det är en underbar idé -- jag kan rensa bort alla de historier som inte är tänkta för barn och jag ta med några berättelser som
"The Case of the Four and Twenty Blackbirds" och även sånt som ”How to Sell the Ponti Bridge” som jag aldrig fick att passa in i någon av mina samlingar, men som kan funka fint i en samling som är riktad mot skolbibliotek och barns bokhyllor.

Hej Neil,

Jag har letat överallt efter en tydlig bild på nyckeln från Mirrormask, men tyvärr hittar jag den ingenstans. Det här är inte på något sätt en kris, men jag är sugen på att skaffa en ny tatuering snart.
Om jag har missat den för att den var på ett alltför uppenbart ställe så får du gärna säga det. :)
Allt gott, Arvin Clay

Om den inte finns i
The Alchemy of MirrorMask (som jag inte verkar ha fått ett ex av än, så jag kan inte se efter, men jag misstänker att det är det uppenbara stället) så vet jag inte, men filmen kommer ut på DVD i region 1 den 14 februari (enligt Amazon.com) eller kanske 7 februari (enligt Deepdiscountdvd.com) och den inte finns i Alchemy, antar jag att din bästa chans är att pausa och importera bilden…

Hej Neil,
Jag har alltid tänkt att det vore coolt med Deaths citat om livet från AIDS-specialen på en t-shirt eller kaffekopp eller nånting och jag vet inte om det passar in på den nya butiken? Du sa att Sandman är förbjudet område, men hur är det med några andra karaktärer i Sandman som du skapade: the Endless, Fiddler’s Green, eller Merv? Äger du rättigheterna till de karaktärerna eller gör D.C. det? Och hur är det med bilder från dina serier och serieromaner? Kunde jag fråga efter en ruta från Sandman, Stardust eller Violent Cases, om butiken får tillstånd från konstnären också? Butiken är en fantastisk idé, jag ser fram emot att se hur den blir!
Tack, och hoppas att allt är bra.
Ned Reid

Alla karaktärer i och relaterade till Sandman är förbjudet område. Stardust och Violent Cases går bra (om herrarna Vess och McKean godkände det. All the Sandman and Sandman-related characters would be off-limits. Stardust and Violent Cases would be fine (assuming that Messrs Vess and McKean said okay).
http://thegaimanstore.com/store.php väntar på idéer (jag misstänker att det vi börjar med är sånt som många vill ha. Jag själv vill ha en t-shirt med en lime på).

Ville bara påminna dig om att medan Dreamhaven är en bra butik för allt ditt och annat, finns ditt B5-manus “Day of the Dead” också tillgängligt som en “premie” för Comic Book Legal Defense Fund på
http://www.cbldf.org

-Jonathan Petersen

Bra -- och folk kan köpa den direkt på CBLDFs butik på
http://cbldf.safeshopper.com/13/cat13.htm?658 -- den utgångna videon LIVE AT THE LLADIN finns förresten tillgänglig som extramaterial på DVD:n A SHORT FILM ABOUT JOHN BOLTON, och CBLDF får en andel av inkomsterna.