13 mars 2006

Hemtankar från ett

Lördag 11 mars, 2006

Hemtankar från ett skägg

postad av Neil 09:55

På något slags ironiskt väderlikt sätt, var gårdagen den första riktiga vårdagen i mitt område i Mellanvästern. Solen sken, all snö smälte bort, snödroppar dök up, vintern var äntligen över, och då vinkade Maddy och jag farväl och åkte till England där det första jag hörde när jag gick in i mitt hotellrum var en trevlig man på radion som sa att det väntades snöstormar i Skottland den här veckan. Jag åker upp till Skottland på tisdag.

På hotellet väntade en imponerande videokamera på mig, som det är meningen att jag ska använda de kommande veckorna för att spela in en videodagbok kring Stardust som På Pinewood, och När regissören ser på inspelningsplatser i höglandet och på öarna. Jag spelade in ett test i hotellrummet och spelade upp det och upptäckte att mitt skägg nu ser ut som en halv grävling som har fastnat i den nedre delen av mitt ansikte, att jag behöver klippa mig och att efter en lång flygning över Atlanten och inte mycket sömn ser mina ögon mest ut som rätt skrämmande påsar och dessutom har det vita på mitt vänstra öga antagit en djupt oroande nyans av dålig-skräckfilmsrött.

Jag är i det tillståndet att allt jag vill göra är att sova, men det är sent på eftermiddagen, så det är bäst att jag håller mig uppe tills ikväll.

(Ett kort test visade att min Slingbox fungerade perfekt, vilket inte borde ha överraskat mig, men det gjorde det. Insikten att jag använde min dator för att se på tv och kontrollera en TIVO 6,500 km härirån är på något sätt mycket mer science fictionliknande än något annat som hänt den här veckan.)