20 mars 2006

Mystiska tomathot

Mystiska tomathot
postad av Neil 18:52

Ett mystiskt meddelande ankom via min agent. Det är ett brev som utger sig komma från en advokat som, av vad jag kan se, verkar beordra mig att ta bort en länk till en hemsida, utan att någonsin nämna själva URL:en på hemsidan jag ska ha länkat till. Brevet verkar också antyda att jag äger eller kontrollerar eller har något att göra med en hemsida (
http://www.tomatoesareevil.com/) som jag uppenbarligen inte gör, som den enklaste websökning eller WHOIS-koll kan visa. Dessutom pratar det om att jag bryter mot varkumärket och upphovsmannarätten, genom att länka, för en i stort sett bortglömd film. En googling efter den aktuella filmens hemsida (som jag vagt minns som en dålig film som strävade efter att vara ”så dålig att den är bra” men aldrig lyckades) avslöjade en officiell hemsida med 77 länkar till den, varav inga, är jag glad att berätta, enligt en länksökning jag gjorde på Google, kom från www.neilgaiman.com.

Är de riktiga advokater, personerna som skrev det här underliga brevet, av den sorten som pluggat juridik? Tar de verkligen betalt av någon för att skriva dessa ”ta bort din icke-existerande länk till en ospecifierad hemsida”-breven? Är det ett internetskämt? Finns det verkligen en ”Mark I. Reichenthal”, ett “Branfman and Associates”, en “Beth Reno”? Är de kanske surrealistiska advokater, eller ännu coolare, dadaistiska advokater, som har bestämt sig för att sprida artistisk förvirring och mysterier på webben med sina “juridiska brev”?

Jag lägger ut brevet här i hopp om att en av mina läsare kan bringa klarhet i dess myriader av gåtor åt mig, och också, om det verkligen är, som jag gärna vill tro, en dadaistisk konstevent, att andra kan sola sig i dess estetiska glöd.

(Personligen ska jag ta det som en påminnelse att jag borde göra klart etiketterna till de demoniska salsaburkarna och skicka ut dem för att göra gott i världen.)

(Man måste klicka på sidorna för att de ska bli tillräckligt stora för att läsas.)