03 juli 2006

Stardust set report del ett

Måndag 3 juli, 2006

Stardust set report del ett

postad av Neil 08:31

Kom nästan inte av planet i morse på Gatwick. Först fungerade inte ombordstigningsbryggan, sen körde de fram en trappa så att vi kunde gå av planet men den var inte tillräckligt hög. Jag började bli orolig att vi skulle fastna där för evigt, och att vi inom en vecka skulle tvingas att äta de andra passagerarna, och att vi alla synade varandra för att se vem som först skulle hamna i någon slags improviserad gryta när de fick igång bryggan och vi kom av, tacksamma för att vi inte tvingades ta till kannibalism.

Stardust-chauffören Steve hämtade mig på Gatwick och körde mig till Pinewood, när jag återförenades med Holly (som har jobbat på inspelningen hela sommaren) och Mike (som är här för ett par veckors semester).

Tarquin, medproducenten, visade mig och Mike runt: jag såg en vessla fly i panik i morse i häxans lya. Såg Joanna Scanlon (en av våra tre häxor) i hennes mardrömslikt övertygade gammal häxa-mask. Gick över till The Inn on the Mountain Pass och såg Jason Flemyng, som spelar Lord Primus, i badet, som övade på att få halsen avskuren. ”Blodet måste pumpas ut,” sa regissören Matthew Vaugh, och folk sprang omkring och försökte komma på hur de skulle få blodet att pumpas ut och spruta ut på rätt sätt. Jag förbi 007-scenen där, passande nog, Casino Royale spelas in. (”INGA BESÖKARE TILLÅTNA UNDER NÅGRA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER…” började skylten på studions dörr, med stora, röda bokstäver.

”Om fem minuter får jag se det halvtimmeslånga montaget de gjorde för att visa filmarbetarna vilken sorts film Stardust är. Jag kommer att avlägga rapport.