17 oktober 2006

Länkar? Vill ni ha dem så får ni dem

Måndag 9 oktober 2006

Länkar? Vill ni ha dem så får ni dem

postad av Neil 17:50

Än så länge är jag väldigt imponerad av
ICon -- det är en slags upprymdhet bland fok här som man inte upplever så mycket på de brittiska och amerikanska konvent jag har besökt, där en viss del av folket är lite blasé, som oftast inte fyller rummet under öppningsceremonin och bara studsar och bubblar hela vägen hit, och det något väldigt eget. Det finns gott om roliga Sandman-relaterade prylar också -- jag älskade att huvudingången till en av salarna vaktas av målningar av The Guardians on the Gate. Har inte gjort något turistigt idag, förutom att resa från flygplatsen till hotell till konventet. Vilket inte är det minsta turistigt.

Bäste Mr. Gaiman,

För nästan ett år sedan (vilket är om två dagar), kom du till Vancouver under din ‘Anansi Boys’-turné. Min kompis och jag ställde den allra dummaste frågan: Mr Gaiman, varför är du alltid klädd i svart?
Det har alltid stört mig att jag ställde en så dum fråga. Men under helgen lyftes en vikt från mina axlar. Temat på ett av våra bibliotek är serier och grafiska noveller. De hade ett litet pappar med en bild av dig på och lite info om dig. De uppgav att du alltid är klädd i svart eftersom du gillar gotisk estetik.
Nu kan jag skriva till dem och berätta att skälet till att du alltid är klädd i svart är för alla dina kläder ska passa ihop, vilket gör det lättare för dig att få ihop en klädsel. Och om de ifrågasätter mina källor kan jag berätta att du själv sa det.
Jag ska vara noga med att hänvisa dem till blacksocks.com också.

På ett sätt visade sig frågan vi ställde inte vara så värdelös. Tack! (Jag hoppades verkligen att du talade sanning den kvällen.)

-alyssa

Det lustiga med att umgås med gamla vänner i England på Fantasycon för några veckor sen var när någon påminde mig att “ det var på den tiden när du fortfarande hade grå kläder, kära du,” och jag insåg att jag nästan glömt att jag flera år körde med grått innan jag gick över till svart, och gav upp mestadels för att det finns för många olika toner av grått (blågrått och brungrått och allt annat) och jag lyckades aldrig få dem att passa ihop…

Just det. Jag lovade att jag skulle få gjort lite saker… så i ingen särskild ordning kommer…

En bit av ett nytt projekt från art spiegelman --
http://www.vqronline.org/articles/2006/fall/spiegelman-portrait3/

De diskuterar massor som jag gjort på blogcritics -- här är inledningen --
http://blogcritics.org/2006/09/28/140129.php -- och en recension av Coraline http://blogcritics.org/archives/2006/09/24/042601.php...

Några hackers och en röstande dator --http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/Nedap-en

En recension av Fragile Things från Times --http://www.timesonline.co.uk/article/0,,923-2390657.html
och från SFREVU -- http://sfrevu.com/php/Review-id.php?id=4272
The San Francisco Bay Guardian - Very long link, here
och Newsweek's The Checklist -- http://msnbc.msn.com/id/15176521/site/newsweek/
och En intervju med Terry Gilliam om Good Omens (om nån bara ger Terry 65 miljoner dollar så kan han börja. Har du 65 miljoner dollar nånstans som du inte behöver. Titta i fickorna. De kanske ligger i nån låda nånstans. Inte? Leta vidare.)

Och Terry Gilliams flash mob -- en rapport finns på
http://ccinsider.comedycentral.com/cc_insider/2006/10/terry_gilliam_v.html

(Där ser ni hur trevlig han är. Nu kanske ni letar mer noggrant efter de 65 miljoner dollarna. De kan ligga i en burk nånstans.)

Några har skrivit för att uppmärksamma mig på
http://www.h-net.org/announce/show.cgi?ID=153105 och be mig att vidarebefordra det.

Här är ett transkript av radiointervjun på RU Sirius…
http://www.10zenmonkeys.com/2006/10/04/neil-gaiman-has-lost-his-clothes/

Och sen är det jag som snackar med Jessa Crispin på Bookslut -http://www.bookslut.com/features/2006_10_010057.php. Vilket är alldeles för pratigt skulle jag tro, men har fördelen att jag snabbt glömde att bandspelaren var på och drack massor av grönt te och Jessa frågade saker som folk inte brukar fråga.

Om ni är trötta på intervjuer med mig vid det här laget (det är jag) är det här en underbar artikel om Alan Moore av Paul Gravett --
http://enjoyment.independent.co.uk/books/features/article1770034.ece

Om ni inte är trötta på saker med mig samlar Lucy Anne länkar till intervjuer och annat på http://del.icio.us/thedreaming och hon gör ett bra jobb också.

17 regler alla som vill bli en professionell illustratör (eller en frilansande något) borde känna till…
http://megillustrations.typepad.com/beetlegrass/2006/08/anniversary.html

I mars 2007 sätter man upp en teaterproduktion av Mr Punch i Los Angeles -- detaljer på
http://www.rogueartists.org/projects/mrpunch.php

Och en Discworldtårta
http://homepages.tesco.net/~janefisk/discworld/discworld.htm