11 december 2006

Undanrensing

Lördag 2 december, 2006

Undanrensing

postad av Neil 15:47

Jag kom aldrig till testvisningen av Stardust i Pasadena, och kan inte närvara på visningen i Sherman Oaks om en timme, men de första recensionerna har redan börjat dyka upp från den första visningen, och de ligger upp på ain’t it cool…
http://www.aintitcool.com/node/30863. Det är inte många spoilers, men det finns ett par.

[Redigerad för att tillägga -- nu finns det en mycket längre recension på
http://www.aintitcool.com/node/30866 ]

(Genom de här visningarna får de veta saker som påverkar klippningen och så vidare. Än så länge är nog det största de fått veta är att alla verkar älska Robert De Niro.)

...

Jag älskar när underground blir mainstream på underliga sätt. Här är den experimentella fotograf jag tycker bäst om,
Joel Peter Witkin, som gör en modefotografering av hattar för New York Times. På sätt och vis önskar jag att han hade haft fler kvinnor med tre bröst eller extra huvuden, men bilderna är vackra, och äkta Witkin.

...

Det är en intervju med mig i Minneapolis City Pages på
http://www.citypages.com/databank/27/1356/article14921.asp, och i den här recensionen från City Pages (http://citypages.com/databank/27/1356/article14926.asp) fick jag veta att Susanna Clarke ”utnyttjar sin begåvning till att skapa små uppdiktade paket av fruktan, en hon slipade under åren hon skrev episodiska berättelser till Neil Gaimans mästerliga serie Sandman,” vilket är den sortens sak som får mig att påpeka att hon bara skrev en berättelse, ”Stopp’d Clock Yard” i novellsamlingen Sandman: Book of Dreams, och den är mycket bra, men den var inte särskilt episodisk.

...

På hemsidan The Comics Journal, gör Art Spiegelman en fantastisk lista över presenter --
http://www.tcj.com/index.php?option=com_content&task=view&id=470&Itemid=48-- och jag ska försöka att föreslå en del coola presentböcker de kommande dagarna.

Tills jag gör det, en liten present till alla som läser. Daniel Pinkwaters senaste roman, The Neddiad, är helt fantastisk. Jag vet eftersom hans förläggare skickade den till mig och jag läste den. Jag gillade den verkligen (Jag är svag för Pinkwater, och detta är bästa sortens Pinkwater) och jag nämnde den i
Forbes Magazine.

Mr Pinkwater publicerar den just nu som följetong på internet, innan den ges ut. Vi är nu inne på kapitel nitton, och ett nytt kapitel läggs upp varje tisdag. Det börjar bli spännande. Gå och läs de första nitton kapitlen. Mysterier! Resor! Skosnören! Shamaner! Sköldpadda! Spännande kapning i luften gäckad av simpelt trolleritrick!
http://www.pinkwater.com/theneddiad/