11 januari 2006

Jag såg en gyllene örn idag, på ett staket

Tisdag 13 december, 2005

Jag såg en gyllene örn idag, på ett staket
Postad av Neil 13/12/2005 14:34:00

Igår kväll befann jag mig i västra Skottland, utan täckning på mobiletelefonen och utan internet, vilket, helt ärligt, var ganska skönt.

Jag stötte på, förbryllad, några nya säkerhetsföreskrifter -- man måste ta ett kort av sig själv innan man går in i avgångshallen på Gatwick, vilket innebar att när vi landade på Gatwick från Skottland, gick vi av planet, ställde oss sedan i kö, en och en, samtidigt som personen längst fram i kön stod framför en kamera, sedan fick vi ett papper med en streckkod på, gick nerför en kort korridor, lämnade in pappret till någon som samlade in dem och gick ut i hallen och sa “vad i hela friden handlade det där om?”.

NEIL! FÖR ALLT SOM ÄR GOTT OCH HELIGT, BERÄTTA FÖR OSS VAD ELDKASTAREN VAR TILL FÖR!!! *panikslaget nyfiken*

Det är mysteriet som dröjer kvar, och inte förklaringen. (Fast jag lägger upp förklaringen, och en län, längst ner i det här inlägget)

...

http://www.cafepress.com/speceng är John M. Fords cafpress shop. Han säljer coola prylar, däribland (en del går till CBLDF) en karta över Neverwhere, typ. (Och man kan läsa hans Cosmology på http://nielsenhayden.com/makinglight/archives/007074.html#007074.)

...

En av fördelarna med att vara utom räckhåll för alla var att jag fick tillfället att lyssna på några podcasts som ligger på min iPod. Jag gillade verkligen They Migh Be Giants podcast --
http://www.tmbg.com/pod.html; hade lite blandade känslor angående Ricky Gervais och Steve Merchant som driver med Karl Pilkington på deras podcast -- http://www.guardian.co.uk/rickygervais, men jag skrattade ett par gånger. När det är sagt, jag var imponerad av det tekniska i Rickys podcast -- bilderna som dök upp, undertexterna och sådant.

...

Under tiden vill Diane Duane ha feedback -- hon funderar på att get ut en bok på ett nytt sätt och vill ha åsikter -- http://www.bordersstores.com/features/list.jsp?list=best2005sf är Borders...

http://blogcritics.org/archives/2005/12/10/023315.php är blogkritiker...

http://jennydavidson.blogspot.com/2005/12/life-in-world-cant-be-so-bleak-aka.html är Jenny Davidsons lista. (Jag gillar hennes blog.)

...

Käre mr Gaiman, hälsningar från Singapore! Du var snäll nog att signera två t-shirts åt Cat Welfare Society och gjorde även en litet inslag om sterilisering åt oss när du var här. Vi ska auktionera tröjorna inför jul på
http://catwelfare.org/auctions med början 14:e december. Om du kunde nämna det på din blog skulle jag vara evigt tacksam (inte för att jag INTE redan är evigt tacksam för tröjorna, inslagen och Sandman bland annat - jag må vara girig, men aldrig otacksam). Om du skulle vilja se det suddiga klippet (från min lilla kamera) så finns det på www.catwelfare.blogspot.com under ”links”.
Jag önskar dig och de dina en riktigt got jul. Hälsningar, Dawn.

Jag hade glömt att jag ritade den där
katt-teckningen på tröjan åt er. Jag hoppas att det hjälper lite… (http://catwelfare.org/celebs4cats/)

Jag tänkte att du kanske är intresserad av att veta att i online-rollspelet Urban Dead (urbandead.com) har du uppenbarligen dykt upp i den av zombies hemsökta staden Malton:
http://www.urbandead.com/profile.cgi?id=286937. Jag antar att det är fånigt att be dig signera en bok under sådana förhållanden. Tack för alla berättelser.

Ingen orsak. Jag är glad att jag är skicklig med en yxa…

Patrick Marcel skrev för att nämna att MirrorMask vann publikens pris vid festivalen Utopiales i Nantes --
http://www.utopiales.org/.

Många Australiensare skrev för att klaga på att Sony verkar släppa MirrorMask i hemlighet, eller åtminstone hemlighetsfullt...

Stardust borde börja filmas i april. Manuset rör sig mycket fortare genom de första kapitlen i boken, är väldigt trogen till mitten, och är mycket mer spännande och nagelbitande än boken var när den närmade sig slutet, men som jag försäkrade Holly om, som ringde för att fråga, det är definitivt inte ”Lock, Stock and Two Smoking Stardusts"....

Det var en man som gick nedför en grusgång med nåt som liknar en enorm, industriell version av den här --
http://www.flameengineering.com/Red_Dragon_Propane_Torch_K.html
-- ett organiskt sätt att få bort ogräs.

(Jaså, säger ni. Var det allt? Jag trodde att det skulle vara mer spännande. Ja, verkligen, säger jag. God natt)